ASYA'NIN EN ÖNEMLİ FUARINA “TÜRKİYE” DAMGASI

UTİB, TÜRK FİRMALARININ YENİ TRENDLERİNİ DÜNYAYA TANITTI

Uzakdoğu'nun en önemli organizasyonlarından olan 'Intertextile Shanghai' fuarına Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) organizasyonuyla katılan Türk firmaları, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

UTİB, ev tekstili ürünlerinde pazar arayışlarını sürdürüyor. 23 – 26 Ağustos tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen ve Uzak Doğu'nun en önemli organizasyonlarından birisi olan 'Intertextile Shanghai' fuarına milli katılım organizasyonu gerçekleştiren UTİB, sektörün önde gelen 18 ev tekstili firmasını Şangay'da uluslararası alıcılarla buluşturdu. Fuarda, 'Turkey Discover the Potential' temalı standı ile Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan UTİB, katılımcı firmalara da yeni ticari bağlantıları için önemli destekler sundu. Fuarda, nevresim takımından havlu ve bornoza, perdeden döşemelik kumaşa ve halıya kadar ürünlerini sergileyen Türk ev tekstili sektör temsilcileri, fuarın ilgi odağı oldu. Sektörün kaliteli ürünleri, modern tasarımları ve yeni trendleri büyük ilgi gördü.

30 BİNDEN FAZLA PROFESYONEL ZİYARETÇİ KATILDI

Messe Frankfurt firması düzenlenen fuara bu yıl 30 ülkeden bin 200'ün üzerinde firma katıldı. 30 binden fazla profesyonel ziyaretçinin gezdiği fuarda Türkiye, toplam 726 metrekarelik alanda temsil edildi. UTİB, 25 metrekarelik info standı ile katılımcılara ve ziyaretçilere hizmet verirken, 50 metrekarelik Türkiye standıyla da Türk ev tekstili sektörü ve 'Turkey Discover The Potential' konseptinin tanıtımını yaptı. Stantta ayrıca Türk kültür öğelerini ön plana çıkaran, sanat, felsefe, spor, gıda ve turizm gibi alanlarda dünyaca tanınan değerlere ve isimlere yer verildi.

ÇİN'E İHRACATIMIZ 10 YILDA 3'E KATLANDI

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ev tekstili sektöründe 2016 yılında 2,7 milyar dolarlık ihracata imza attığını ve dünya pazarından yüzde 4,5 pay almayı başardığını ifade etti. Global pazarda son derece güçlü bir imajı bulunan sektörün son teknolojilere sahip makine parkıyla esnek üretim kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Başkan İbrahim Burkay, "Türkiye, dünyanın en büyük tekstil ithalatçısı olan Çin'de de ağırlığını her geçen yıl daha da artırıyor. Son 10 yılda Çin'e gerçekleştirdiğimiz ihracat, 5 milyon dolar seviyesinden 15 milyon dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak Çin, sadece 2016 yılında yaklaşık 2 milyar dolarlık ev tekstili ithalatı yaptı. Sektördeki gücümüz ve potansiyelimizle Çin pazarından çok daha fazla pay almayı hedefliyoruz. UTİB olarak, ihracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda firmalarımızın yanında olmaya ve milli katılımlı organizasyonlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.