KOBİ İHRACAT SEFERBERLİĞİNDE SON DURAK BURSA OLDU

27.12.2019

HEDEF; KOBİ'LERİN İHRACATTAKİ PAYININ ARTMASI

BURSA - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) işbirliğinde Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ihracata teşvik edilmesi amacıyla 'TİM Kobi İhracat Seferberliği Eğitim Programı' düzenlendi.

TİM tarafından, KOBİ'lerin ihracata yönlendirilmesi ve ihracat ekosisteminin anlatılması amacıyla başlatılan ve daha önce beş şehirde gerçekleştirilen 'TİM Kobi İhracat Seferberliği Eğitim Programı'nın altıncısı UİB ev sahipliğinde Bursa'da yapıldı.

KOBİ düzeyindeki firmaların ihracata özendirilmesi ve uluslararası arenada farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitim programına; Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Birgül Polat, TİM Strateji Şubesi Uzmanı Özkan Altuntaş, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Erkan Güngör'ün yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi ilgi gösterdi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri Mavi Salon'da 1 tam gün boyunca düzenlenen programda; İhracat Destekleri, Finansman, Risk Analizi ve Proje Hazırlama gibi konularda alanında uzman isimler sunumlar yaptı.

“İhracat mikro ve makro ölçekli tüm firmalar için önemli”

Programın açılış konuşmasını Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Birgül Polat yaptı. Polat; “Bu uzun soluklu programın bir parçası olmaktan ve KOBİ'lerimizin ihtiyaçlarına cevap verebiliyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu program, ekonomimizin can damarı KOBİ'lerimizin daha yüksek katma değerli ihracatlar gerçekleştirmesine, büyüme hedeflerine ivme kazandırmalarına destek olacaktır. Biliyoruz ki ihracat yapmak mikro ve makro ölçekteki tüm firmalar için çok önemlidir. Firma bazında pazar payını genişletip, iç pazara olan bağımlılıktan firmayı kurtaran ihracat, rekabet gücü oluşturarak sürekli gelişimi de sağlar. Dolayısıyla bu tip programları çok önemsiyor ve önemli bir adım olarak gördüklerini”  belirtti.

Etkinliğe katılan TİM Strateji Şubesi Uzmanı Özkan Altuntaş da, TİM'in faaliyetlerinden bahsetti.

Alanında uzman isimler önemli sunumlar gerçekleştirdi…

Açılış konuşmalarının ardından program, UİB YK ve İK Şube Müdürü Özer Güvendir'in 'KOBİ İhracat Seferberliği, Nasıl İhracatçı Olunur?' konu başlığında sunumuyla devam etti. Öğlene kadar ki oturumlarda, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Erkan Güngör, 'İhracat Odaklı KOSGEB Destek Programları' konusunda sunum yaparken, KOSGEB Bursa Bölge Müdürlüğü KOBİ Uzmanı erkan Güngör  Proje Hazırlama Kılavuzu' ile ilgili, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Ticaret Uzmanı Deniz Koray Tuncel ise 'İhracat Destekleri ' hakkında bilgi verdi

Öğleden sonraki oturumlarda, TOSYÖV Eğitmeni Cüneyt Örkmez, 'Kobi Destekleri ve İhracatta Dijitalleşme' konu başlığında, Türk Eximbank Bursa Şube Müdürü Yasin Okur 'İhracatın Finansmanı ve Eximbank Kredileri' konusunda, Kredi Garanti Fonu Bursa Şube Yöneticisi Taner Küçükküremitçi, 'İhracata Yönelik Kredi, Garanti ve Sigorta Programları ve Kefalet Uygulamaları ile İhracatın Finansmanında KGF Destekleri' konusunda sunumlar yaptılar. Program, COFACE Satış Müdürü Uğur Çetin'in 'Risk Analizi ve İhracatın Finansmanı' konu başlığında yaptığı sunumla sona erdi.