UHKİB ÜYELERİ, SEKTÖRDEKİ YENİLİKLERİ YERİNDE İNCELEDİ

25.07.2019

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), üyelerinin sektörel gelişimine katkı sağlamak amacıyla uluslararası alanda en büyük tekstil ve konfeksiyon makineleri fuarı olarak kabul edilen ITMA 2019-Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı'na katıldı.

UHKİB, Endüstri 4,0 URGE Projesi faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Endüstri 4.0'ın getirdiği yeni iş modellerine ve iş yapış şekillerine uyum sağlama adına çalışmalarını sürdüren UHKİB, T.C. Ticaret Bakanlığı destekli Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektöründe, Endüstri 4.0 URGE Projesinin paydaşı firmaların yer aldığı bir heyetle, İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen ITMA 2019'u ziyaret etti.

Dünyanın 5. büyük tedarikçisi olan Türk hazır giyim sektörünün 500 milyar dolarlık küresel ticaretteki payını artırması ve yüksek katma değerli ihracatta öncü olması hedefiyle başlattığı 'Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri 4.0 Entegrasyonu' projesi kapsamında yapılan fuar ziyareti, üyelerin firmalarını uluslararası arenada daha yukarılara taşıma adına önemli bir fırsat oldu. Fuar ziyaretinde sektörde uygulanan son teknolojileri yakından inceleme fırsatı bulan sektör temsilcileri, aynı zamanda yeni ticari bağlantılar kurma şansı da yakaladılar.

UHKİB üyelerine, Endüstri 4.0'a uyum sürecinde yardımcı oluyor

Gelişen teknolojiyle yeni bir vizyon olarak karşımıza çıkan Endüstri 4.0'ın getireceği yenilikleri ve değiştireceği iş modellerine uyum sağlama adına gayret gösteren UHKİB, endüstrinin gelişiminin takip edilmesi ve inovasyon süreçlerine adapte olunması noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nden 2 personel eşliğinde URGE kümesinden 9 firmadan 12 kişilik bir heyet ile gerçekleştirilen ziyarette, üyeler, çeşitli ülke pazarlarından firmalarla bireysel ve ikili görüşmeler yaptı. Uluslararası alandaki rakiplerinin üretim prosesleri ile makine ekipman yatırımları hakkında bilgi sahibi olmak ve katma değerli nitelikli ürünler üretebilmek adına gelişen teknolojiyi yerinde takip etme fırsatı yakalayan üyeler, ITMA 2019 – Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri Fuarı'ndan memnun bir şekilde ayrıldı.