İPEK BÖCEĞİ İHRACAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
25.06.2021
TEKSTİL İHRACATININ YILDIZLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. İpek Böceği İhracat Ödülleri kapsamında 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) İpek Böceği İhracat Ödülleri, çevrimiçi ortamda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Platin kategoride ödülleri sırasıyla Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş., Fistaş Dış Tic. Paz. San. ve Tic. A.Ş. ve Weavers Tekstil San. ve Tic. A.Ş. paylaşırken platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride toplam 49 ödül ve 68 ihracat başarı sertifikası verildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin'in 2019-2020 yılı faaliyet sunumu ile başlayan programda Profesör Doktor Selva Demiralp de katılımcılara Pandemi ve Ekonomi konulu bir sunum yaptı.
“1 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPTIK”
İpek Böceği İhracat Ödülleri Töreni'nin açılış konuşmasını yapan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, 2020 yılını başarı ile kapatmanın ayrı bir anlamı olduğunu belirterek “Tüm zorluklara karşın Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2020 yılını 1 milyar dolar ihracatla kapatmayı başardı. Pandemiye rağmen yaptıkları ihracat ve gösterdikleri performansla bu başarının mimarları olan firmalarımıza ödüllerini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Normalleşme ile birlikte firmalarımızın performansı daha da artacak ve 2021 yılında çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
“DİJİTALLEŞMEYE HIZLICA UYUM SAĞLADIK”
Pandemi süreciyle birlikte küresel ekonomide rekabetin yeniden şekillendiğini ifade eden Pınar Taşdelen Engin, firmaların değişen şartlara hızla uyum sağladığını söyledi. “Bu dönemde 5-10 yılda geçebileceğimiz dijitalleşme süreci, çok kısa sürede hayatımızın önemli bir parçası oldu” diyen Engin konuşmasını şöyle sürdürdü: “UTİB olarak hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık. Sınırlar kapandı, organizasyonlar iptal oldu diye yerimizde durmadık. Sürekli bir arayış içinde olduk. Sektörümüzün önünü açacak yeni projeler, yeni pazarlar ve yeni müşteriler için planladığımız tüm etkinlikleri iptal etmeden, dijital ortamda başarılı bir şekilde hayata geçirdik”
“YENİ ROTAMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”
Türkiye tekstil sektörünün sadece pazar çeşitlendiren değil, ürün çeşitlendiren bir konuma yükseldiğini dile getiren Engin sektörün yeni rotasının sürdürülebilirlik olduğunu vurguladı. UTİB Başkanı Engin, “UTİB olarak sürdürülebilirlik konusunu sürekli gündemde tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda adım atan ve başarılı olan firmalarımızı gördükçe de ayrıca mutlu oluyoruz. Ancak bu sadece birkaç firmanın değil, sektörün tamamını ilgilendiren bir konu. Çünkü Avrupa Birliği ile ticari ilişkilerimizde bu konu sürekli karşımıza çıkacaktır. Tekstil ihracatçıları olarak 2021 yılında ülkemizin 200 milyar dolarlık ihracat hedefine en büyük katkıyı sağlamak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
UTİB OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ödül töreninin ardından UTİB 2019-2020 Olağan Genel Kurul toplantısı da gerçekleştirildi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı Genel Kurul'da 2019-2020 yılında gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirilirken, 2021 yılı ve yeni dönem için planlanan projeler de üyelerle paylaşıldı.