ÖZBEKİSTAN'IN FERGANA VALİSİ BOZAROV'DAN UİB'E ZİYARET

18.02.2022

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen Özbekistan'ın Fergana Vilayeti Valisi Hayrullo Bozarov, Uludağ İhracatçı Birliklerini ziyaret etti.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kamiloğlu ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Senih Yazgan tarafından ağırlanan konuk Vali Hayrullo Bozarov ve beraberindeki heyetle yapılan görüşmelerde yatırım ve iş birliği imkanları ele alındı.

Bursa'nın meyve sebze mamulleri ile yaş meyve sebze üretimi ve ihracatı konusunda Vali Bozarov'a bilgi veren Kamiloğlu ve Yazgan, Fergana Valiliği ve bölgedeki tarım alanındaki üreticiler ile iş birliğine hazır olduklarını söylediler.

Bursa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten ile Özbekistan'ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan'ın de eşlik ettiği ziyarette konuşan Vali Hayrullo Bozarov, her iki birliğin tarımsal üretim ve ihracat alanında yaptıkları çalışmalardan etkilendiklerini belirterek, “Sayın Başkanların şahsında Uludağ İhracatçı Birlikleri yöneticilerini başarılı çalışmaları ve ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetleri nedeniyle kutluyorum. Biz de bu çalışmaları kendimize örnek alıp uygulamak istiyoruz” dedi.