SÜREKLİ GELİŞİM, MALİYETİ DÜŞÜRÜR

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitiminde firmaların departmanlarla sürekli gelişim içinde olmasının maliyeti düşüreceği mesajı verildi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimleri devam ediyor. Son etkinlikte küreselleşmenin hızlandığına dikkati çeken Program Koordinatörü Ufuk Batum, firmaların departmanlarındaki sürekli gelişim ile maliyetleri düşürebileceğini söyledi.

'DOĞRU MODEL UYGULANMALI'

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında 5'inci eğitimini tamamladı. Program Koordinatörü Ufuk Batum yeni dünya düzenindeki gelişmeleri takip etmenin şirketler açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Değişen teknolojileri bütün dinamikleriyle izlemek, anlamak, kavramak ve doğru pozisyon almak gerekiyor; yoksa yarını planlamak, değer yaratmak ve kazanan tarafta olmak imkânsız” dedi. 1990-2020 arasındaki yıllarda ülkelerin gayri safi milli hasılaları ile ilgili verileri de katılımcılarla paylaşan Batum, “Türkiye'nin refah seviyesi dolar bazında 6 kat artmış. Çin ve Hindistan'ın 12 kat artmış. Avrupa Birliği ülkelerinde ise en iyi durumda olan Almanya 2-2,5 kat artmış. İtalya ve İspanya 1.5 kat artmış. Yani ne olmuş bu süreçte? Denkleme daha fazla oyuncu girmiş. Denkleme daha fazla oyuncu girince bu, daha fazla rekabet demek. Küresel rekabet kızışıyor. Doğru yönetim modellerini uygulayanlar, ayakta kalacak” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ GELİŞİM YAYGINLAŞACAK

Sürekli gelişim meselesinin şirketlerin büyümesine katkı sağlayacağını da dile getiren Ufuk Batum, “Şirketlerde insan kaynakları ve üretim gibi departmanlar sürekli gelişim, sürekli yenileşme ve inovasyonla iç içe olabiliyor. Sürekli gelişim ile maliyetleri düşürebiliyorsa, prosesleri kısaltıyorsa, su tüketimini azaltıyorsa bu, çok değerli. Aslında Ar-Ge merkezlerinin inovasyon üzerinden sürekli gelişim meselesine dokunduğunu biliyorum. Önümüzdeki dönemde şirketlerin üretimden başlayarak birçok konuda sürekli gelişimin yaygınlaşacağını söyleyebilirim. Start-up'lar için de bu geçerli. Start-up'ların hızlı olması lazım yoksa sizden önce başkası o işi yapıyorsa o teknoloji de eskiyebiliyor. KOBİ'ler için de, büyük şirketler içinde sürekli gelişim döngüsü çok kıymetli” dedi.