"TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ FIRSATLAR SUNUYOR"
18.07.2021
UHKİB BAŞKANI GÜNDEMİR'DEN TERCİH YAPACAK ÖĞRENCİLERE
"TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK"
Tekstil Mühendisliği bölümü ve Tekstil Mühendisliği mesleğinin tanıtıldığı 'Tercihini Geleceğinden Yana Kullan' online seminerine konuk olan UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir, üniversite tercihi yapacak öğrencilere tekstil mühendisliği bölümünü tercih etme çağrısında bulundu.
Üniversite tercihi yapacak öğrencilere rehber olmak ve bölümler hakkında bilgi vererek öğrencilerin tercih aşamasında onlara yardımcı olma amacıyla "Tercihini Geleceğinden Yana Kullan" online semineri düzenlendi.
Yazar ve sunucu Sadık Gültekin moderatörlüğünde Youtube üzerinden yayınlanan programa, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut, Sanko Tekstil ISKO Ar-Ge Merkezi Müdürü Mahmut Özdemir ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ege Fidan katıldı.
Programda konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, tekstil sektörünün geldiği nokta ve tekstil mühendisliği bölümünün avantajları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
Üniversite tercihi yapacak öğrencilere tekstil mühendisliği bölümünü tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, pandemiyle birlikte yaşanan değişimin insanları hızlı tüketim ve hızlı teslime yönlendirdiğine dikkat çekti. Türkiye'deki tekstil sektörünün önünün açık olduğunu belirten Gündemir, öğrencilerin kendilerini geliştirdikleri takdirde işsizlik sorunuyla karşılaşmayacaklarının da altını çizdi.
"TEKSTİL MÜHENDİSLERİ BİLGİLERİNİ SÜREKLİ YENİLEMELİ"
Bursa'nın tekstil sektöründe çok önemli bir aktör olduğunu söyleyen Başkan Gündemir, tekstil mühendislerine de kendilerini sektörde yaşanan değişime hazırlamaları çağrısında bulunarak şöyle konuştu, "Bursa bir tekstil merkezi, bu şehirde senelere varan bir kaynak söz konusudur. Bu kaynağın üzerinden bir takım düzenlemeleri yapmak çok daha kolay. Tekstil mühendisleri, teknoloji konusunda kendilerini geliştirmeli ve en az bir tane yabancı dilleri olmalı. Teknoloji ve insan arasındaki bağlantıya odaklanması, bu konuda kendilerini geliştirmeleri de gerekiyor. En önemlisi de işlerini sevmeliler. Her bir üretim hattında planlama, üretim, Ar-Ge, süreç, kalite gibi birçok şansları var. Tekstil Mühendisliği artık tercih edilmesi gereken ve yüksek fırsatlar sunan bir alan" dedi.
"TEKSTİL GENİŞ BİR ALAN"
Programda konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut ise, "Sadece üretimde çalışmak değil üretimde çalışarak biraz deneyim kazandıktan sonra kendi işini kuran çok sayıda meslektaşımız var. Tekstil sektörü çok geniş bir alan. Tekstil alanında da son zamanlarda Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı da çok arttı. Bu alanlarda da mühendislerimiz kendilerine yer bulabiliyor. Girişimcilik de bu öğrencilerimizin kendi ürünlerini üretmek için bir seçenek olarak duruyor" diye konuştu.
Sanko Tekstil ISKO Ar-Ge Merkezi Müdürü Mahmut Özdemir de, "Tekstil sektörü bu gün sağlık, bilişim, otomotiv, inşaat, uzay ve havacılık gibi birçok alanda kendine yer bulabiliyor. Özellikle Bursa'nın Türkiye'nin tekstil başkenti olması hasebiyle, öğrencilerin alacağı teorik bilgileri uygulayacağı muazzam bir ortam mevcut. Tekstil mühendisliğinin çok daha ulvi bir görevi olduğunu düşünüyorum" dedi.
Son olarak konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ege Fidan da bölümü ve aldığı eğitimlerle ilgili bilgiler aktardı. Program soru cevap bölümü ile sona erdi.