TEKSTİLDE EKOLOJİK ÜRETİME UTİB DESTEĞİ
13.09.2019
UTİB DEN EKOLOJIK ÜRETİME DESTEK...
UTİB BAŞKANI PINAR TAŞDELEN ENGİN'DEN ÇEVRE DOSTU ÜRETİM VURGUSU
UTİB BAŞKANI PINAR TAŞDELEN ENGİN: STANDARTLARA UYAN DEĞİL STANDARTLARI BELİRLEYEN BİR KONUMA GELMEK ZORUNDAYIZ
BURSA - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), sürdürülebilirlik alanında 16 firmanın katılımıyla oluşturulan Ekolojik Tekstiller Ur - Ge Projesi'nin tanıtım toplantısını UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin'in de katılımıyla gerçekleştirdi. UİB'de düzenlenen tanıtım toplantısına, UTİB üyesi 16 firmanın temsilcileri katıldı. UTİB'in sürdürülebilirliğine öncülük eden çalışması olan Ekolojik Tekstiller Ur- Ge Projesi'nin tanıtım toplantısında UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, UTİB'in faaliyetlerine ve projeye dair bilgilendirme yaptı.
Sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretimin tekstil sektöründe yüksek katma değerli ihracatın önünü açtığını ifade eden UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Bizler hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Standartlara uyan değil standartları belirleyen, dünya tekstiline yön veren bir konuma gelmek zorundayız. Her zaman sadece en iyisini üretmek yetmiyor. Rekabetçiliğinizi arttırmak için mutlaka en çevreci, en katma değerli üretime odaklanmanız da gerekiyor. Ekolojik Tekstiller Ur - Ge Projemiz de bu odak çerçevesinde oluşturulmuş projelerden birisi” diye konuştu.
“Ekolojik üretime odaklanmalıyız”
Pınar Taşdelen Engin sözlerine şöyle devam etti: “Azalan doğal kaynaklar, artan dünya nüfusu, kaynakların etkin kullanımını tüm sanayi kollarında önemli bir hale getirdi. Herkes bunun için çalışıyor, projeler üretiyor. Teknolojik, ekolojik ve sosyal değişimler, ihtiyaç normlarında da değişim meydana getirdi ve endüstrilerin sürdürülebilir, çevreci stratejilere yönelmesi gerekliliği ortaya çıkardı. Biz de Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, Ev Tekstili ve Giyimlik Kumaşlar sektörümüzün, ekolojik üretime odaklanmasını istiyoruz. Çünkü üretim süreçlerimizin daha çevre dostu ve küresel normlara uygun olması ile dış ticaret gelirlerimizi artırmamız mümkün.” 'Proje bütçesinin çok az bir kısmı firmalar tarafından karşılanacak' diyen Pınar Taşdelen Engin sözlerini şöyle noktaladı: “Projede önce ihtiyaç analizi çalışmamız olacak, ardından firmalara danışmanlık hizmeti vereceğiz. Daha sonraki adım da yurt dışı pazarlama ayağıyla ilgili olacak. Bu faaliyetlerde harcanacak bütçemizin yüzde 75'i Ticaret Bakanlığımız, yüzde 25'i de firmalarımız tarafından karşılanacak.
UİB Proje Uygulama Şube Müdürü Sevcan Özkök de, projenin detayları ile ilgili ayrıntılı ve teknik bir sunum gerçekleştirdi.