TÜRK TEKSTİLİNE YÖN VERECEK MÜHENDİSLER, EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI
01.11.2022
*TEKSTİLDE AR-GE MÜHENDİSLERİ YETİŞTİRME PROGRAMI'NDA KURSİYERLER SERTİFİKALARINA KAVUŞTU
**UTİB BAŞKANI ENGİN: TEKSTİLDE AR-GE MÜHENDİSLERİ YETİŞTİRME PROGRAMI, GELECEK İÇİN UMUT VERİYOR
Tekstilde Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı ile İhracatçı Birlikleri üyesi olan firmaların Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nde birlikte çalışacakları, tekstil ve hazır giyim sektörüne adım atacak yeni yetişen Ar-Ge mühendislerinin bilgi birikimlerini pekiştirmeyi ve yetkinliğinin artırılması hedeflendi. Programı tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Tekstil Mühendisliği Odası Bursa Şubesi iş birliğiyle yürütülen Tekstilde Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı'nı başarıyla tamamlayan kursiyerler törenle sertifikalarını aldı.
TÜM MÜHENDİSLİK ALANLARINA DOKUNULDU
Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'ndeki 1. Ulusal Tekstil Makinaları ve sistemleri Sempozyumu ile eş zamanlı gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Tekstil sektörü için çok önemli bir sempozyumda kursiyerlerimizi sertifikalarına kavuşturmak bizi oldukça gururlandırdı. Programımıza yoğun başvuru, bizi çok mutlu etti. Yaptığımız iş; hem sektörümüzde büyük bir ihtiyaca cevap vermesi, hem de gelecek için umut verici olması açısından son derece değerli. Bu yıl önemli bir farklılık da sadece tekstil mühendisi değil, Ar-Ge merkezlerinde çalışan diğer alan mühendislerinin de katılım sağlıyor olmasıydı” dedi.
'AMACIMIZ, İSTİHDAM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACAT'
UTİB bünyesindeki tüm projelerin temelinde tekstil ve Ar-Ge kavramlarının olduğunun da altını çizen Başkan Engin, “Bu yıl 4'üncü kez düzenlenecek 'TechXtile Start-Up Challenge' programı ile yeni teknoloji ve metotların üretime dâhil edilmesi, yenilikçi ürünler tasarlanması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve tekstil alanında ihracatta katma değerin artırılmasını amaçlıyoruz. Genç tasarımcıları sektöre kazandırmak için hayata geçirdiğimiz Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ile 3'üncüsünü düzenlediğimiz TEXSUM etkinliğimiz de sektöre önemli değerler katıyor. Tüm bu çalışmaların ortak gayesi; sektörümüze istihdam kazandırmak, Ar-Ge, tasarım, girişimcilik kültürünü geliştirerek sürdürülebilir ihracatımıza katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
3. DÖNEM EĞİTİMLER DE YAPILACAK
TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Hale Kaya Gürler de, meslek komitesi olarak programı önemsediklerini belirterek, "İstihdam konusu, sektörümüzün en önemli gündem maddelerinden biri. Her geçen gün sayısı artan Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin personel ihtiyacı da aynı orantıda artıyor. Bu gereklilikten hareketle Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı'nın hayata geçirilmesine karar verdik" dedi. Gürler, UTİB Başkanı Engin'den üçüncü dönem eğitimlerinin sözünü aldıklarını da dile getirdi.
248 KURSİYERE 18 KONUDA 50 SAATLİK EĞİTİM
Tekstil Mühendisliği lisans programından mezun olanların yanı sıra bu yıl ilk kez Ar-Ge merkezlerinde çalışan diğer alan mühendislerinin de katıldığı program ile hem yeni yetişen Ar-Ge mühendislerinin gelişimi, hem de mevcut personelin yetkinliğini artırmak hedeflendi. 6 haftada 18 eğitim konu başlığında toplam 50 saatlik eğitimle 248 kursiyerin mezun edildiği programda, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplamda 2 grupta çalışan tekstil mühendisleri, çalışmayan ve yeni mezun tekstil mühendisleri değerlendirildi.