ULUSLARARASI AR-GE PROJE PAZARI ZİRVESİ 8 MART'TA BURSA'DA START ALACAK
'Firma- Akademisyen Eşleşme Programı' ile sanayi-üniversite iş birliği güçlenecek
2009 yılından bu yana düzenlenerek gelenekselleşen 'UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'nin 10'uncusu, Bursa'da düzenlenecek.
Bugüne kadar nano teknolojilerden tıbbi tekstillere, koruyucu ve askeri tekstillerden taşıt tekstillerine kadar pek çok alanda yarışan inovatif projelere ev sahipliği yapan zirve, 8-9 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl da etkinlikte Fonksiyonel ve Akıllı Tekstiller, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknik Tekstilleri, Taşıt Teknik Tekstilleri ve Kompozitler öncelikli kategoriler arasında yer alıyor.
Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında bu yıl ilk kez uygulanacak 'Firma-Akademisyen Eşleştirme Programı' ile de sanayicinin, etkinliğe olan ilgisinin ve projelerin ticarileşme oranının artırılması hedefleniyor.
Üniversitenin bilimiyle sanayicinin girişimci ruhunu bir araya getirecek 'UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'nin 10'uncusu, 8-9 Mart tarihlerinde BUTEKOM Ar-Ge Merkezi DOSAB'da düzenlenecek. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 2009 yılından bu yana organize edilen zirve, Bursa Ticaret Odası (BTSO) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyon ortaklığında, TÜBİTAK desteğinde gerçekleştirilecek. Uludağ Üniversitesi ve BUTEKOM Ar-Ge Merkezi başta olmak üzere yerli yabancı çok sayıda üniversitelerin ve araştırma merkezlerinin de iş birliği ile düzenlenecek Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesiyle tekstil ve konfeksiyon sektörüne yüksek katma değerli ürünlerin kazandırılması amaçlanıyor.
Nano teknolojiden askeri tekstile inovatif projeler
Uluslararası platformda önemli gelişmelerin ve yeniliklerin interaktif olarak aktarıldığı Ar-Ge
Proje Pazarı ekinliği, bugüne kadar nano teknolojilerden tıbbi tekstillere, koruyucu ve askeri tekstillerden taşıt tekstillerine kadar pek çok alanda yarışan inovatif projelere ev sahipliği yaptı. Bu yıl da yerli ve yabancı pek çok akademisyen ve profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, Fonksiyonel ve Akıllı Tekstiller, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknik Tekstilleri, Taşıt Teknik Tekstilleri ve Kompozitler projelerin kabul edileceği önemli kategoriler olarak öne çıkıyor. Bu kategorilerin yanı sıra, Akademisyen, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Tez Konuları Kategorileri, Ar-Ge Merkezleri Kategorisi, Lif-Polimer Kategorisi, Meslek Liseleri ve Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kategorisi ile Prototip Kategorisinde çok sayıda proje kabul edilecek.
Sektörün Ar-Ge alt yapısına destek sağlamak amacıyla bağımsız üyelerden oluşturulan Değerlendirme Kurulu tarafından kabul edilecek projeler Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde tanıtılacak. Kurul tarafından başarılı bulunan projeler, etkinlik kapsamında değerlendirilerek, eğitim ve para ödülü ile ödüllendirilecek. Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi öncesinde de ayrıca web sayfasında sergilenecek projelerin ilanıyla randevu sistemi yazılımını kullanan sanayicilerin proje yazarları B2B görüşmelerinde buluşturulacak.
Sanayi-üniversite iş birliği güçlenecek
Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında bu yıl ilk kez uygulanacak 'Firma-Akademisyen Eşleştirme Programı' ile de sanayicinin, etkinliğe olan ilgisinin ve projelerin ticarileşme oranının artırılması hedefleniyor. İhtiyaca yönelik proje hazırlamak isteyen firmalar ile Ar-Ge
merkezleri ve akademisyenlerin buluşturulacağı program, https://goo.gl/forms/jQYRuNIoFXNgXU9K2 linkinden ulaşılacak Akademisyen Eşleştirme Kapsamında Firma Bilgi Anketi sonuçlarına göre takip edilecek.