UTİB, UR-GE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA EĞİTİM PROGRAMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (UR-GE) çerçevesinde yürüttüğü “Ekolojik Tekstiller Projesi (19.URGE. 046)” kapsamında ikinci eğitim programını Eğitimci Şafak Üner'in konuşmacı olarak katılımı ile online olarak düzenlenen “Tekstilde Sürdürülebilirlik” konulu paneli ile gerçekleştirdi.

UTİB, eğitim programlarını aralıksız olarak sürdürüyor. Son olarak Bursa Teknoloji Koordinasyon Ve Ar-Ge Merkezi (Butekom) Eğitmenlerinden Şafak Üner, programda, Dünya'nın durumu: Çevresel riskler ve dar boğazlar, tekstil sektörünün çevresel & sosyal etkileri ve sistemsel problemleri, Sürdürülebilirlik kavramının anlamı, kökeni ve gelişimi, tekstilde sürdürülebilirlik, tasarımdan kullanım sonrasına tekstil değer zinciri incelemesi, zincire olan etkimiz: Life Cycle Assessment (LCA), sistemdeki tansiyon noktalarını belirleme ve çözme,  dünyadan örnekler, sürdürülebilirlik dili ve sektörel terimler, sürdürülebilirlik standartları, sertifikaları ve etiketleri, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve tekstil sektörü ve Covid-19'un sektöre ve sürdürülebilirlik çalışmalarına etkisi konuları anlatıldı.

 Programda konuşan Şafak Üner, moda endüstrisinin, küresel bir endüstri olarak insanlar üzerinde olduğu kadar çevre üzerinden de büyük bir etkisi olduğunu anlattı. Küresel ölçekte hazır giyim ve tekstil üretiminin yıllık 80 milyon tonun üzerinde olduğuna vurgu yapan Şafak Üner, endüstrinin çevresel etkisinin de iyileştirilmesi gereğini altını çizdi. Sürdürebilir kalkınmanın sağlanabilmesi açısından tarih boyunca çok önemli bir yeri olan tekstil endüstrisinin dünyanın temiz geleceğine katkı koyabilmesi için üretici ve son kullanıcılar açısından yapılması gerekenleri anlatan Şafak Üner, küresel pazarda yerini sağlamlaştırmak isteyen sektör firmalarının sürdürülebilir kalkınma hamlelerini kararlı adımlarla devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı.

İlgili Fotoğraflar