Autopromotec Bologna 2027 Milli Katılım Organizasyonu
ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ'NE
SİRKÜLER NO: 539
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından, Ticaret Bakanlığından onay alınması durumunda, 26 – 29 Mayıs 2027 tarihleri arasında İtalya'nın Bologna şehrinde gerçekleştirilecek olan Autopromotec Bologna 2027 Fuarı'na Türkiye milli katılım organizasyonu düzenlenmesi planlanmaktadır.
Her türlü otomotiv yedek parça, sistem, aksesuar, bakım-onarım, yıkama-yenileme, yönetim-dijital çözüm ürünlerinin sergileneceği Autopromotec Bologna 2027 Fuarı'na Birliğimizce 2015 yılından bu yana milli katılım yapılmaktadır. Autopromotec Fuarı, otomotiv yan sanayi ve oto aksesuar, bakım, servis, garaj ekipmanları sektöründe Avrupa'nın en köklü ve önde gelen fuarlarından biridir. 14 holde, 165.000 m2 alanda, 1.692 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarı başta İtalya olmak üzere 131 ülkeden 97.348 kişi ziyaret etmiştir. Fuarda 46 ülkeden katılımcı stant açmıştır ve katılımcıların %45'i İtalya dışındandır. Ziyaretçilerin de %17'si İtalya dışı ülkelerdendir. Birliğimiz Milli Katılım Organizasyonu ile Türk firmalarının bu pazardaki gücünü arttırmayı amaçlamaktadır.
Anılan fuarın m2 satış fiyatı 620 € (EURO) olarak belirlenmiş olup, satış fiyatına seyahat ve konaklama hariç diğer standart hizmetler (nakliyeli ve dekorasyonlu stant) dâhildir. 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında desteklenmesi için Ticaret Bakanlığına müracaat edilecek olup, katılımcılar için m2 destek fiyatı henüz açıklanmamıştır.
Fuara katılmak isteyen firmaların 6.200 € (EURO) avans tutarını Vakıflar Bankası Bursa Ticari Şube (Şube Kodu:1229) nezdindeki EURO IBAN NO:TR63 0001 50015804 8012 2684 52 Birliğimiz hesabına katılımcı şirket banka hesabından Birliğimiz banka hesabına olacak şekilde ödedikten sonra aşağıdaki başvuru linkinden ulaşılabilen online başvuru formunu doldurmaları ve formda yer alan dekont yükleme alanına avans ödeme dekontunun bir kopyasını yüklemeleri gerekmektedir.
Başvuru Linki: https://tinyurl.com/ykyxsw4y
Katılımcı firmaların Türkiye Milli Standına yerleştirilmeleri 3 kriter sırasıyla göz önüne alınarak Birliğimizce gerçekleştirilecektir:
1) Bir önceki milli katılımda yer alma durumu
2) Avans ödemesi önceliği
3) Talep edilen m2 büyüklüğü
Söz konusu fuar için yatırılan avans ödemesinin açıklama kısmına Autopromotec Bologna 2027 fuarı için yatırıldığı yazılmalıdır. Firmalarımızın herhangi bir sebepten ötürü katılımdan vazgeçmeleri durumunda yatırmış oldukları katılım ücretleri geri ödenmeyecektir. Fuar başvurusunun en geç 15 Aralık 2026 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Ayşe Mehtap EKİNCİ
Genel Sekreter V.
Detaylı Bilgi İçin: