BUTEKOM VE TTTSD ÇEVRECİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DESTEK VERİYOR

[if gte mso 9]>


 

Bilgilendirme seminerleriyle üyelerine katma değer sağlamayı hedefleyen Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) son olarak Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) tarafından düzenlenen ‘Tehlikeli Atıklarını Sıfır Deşarjı' konulu seminere ev sahipliği yaptı.

Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) ve Bursa Tekstil & Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) ortaklığı ile "Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı” konulu bilgilendirme semineri Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Seminer Salonu'nda Bestseller, Inditex, C&A, LC Waikiki, DeFacto, Levi's, H&M, Varner gibi markaların katılımı ile gerçekleştirildi.

BUTEKOM, PROJE TECRÜBESİ OLAN BİR KURUM

BUTEKOM Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ersan Özsoy, BUTEKOM'un sürdürülebilirlik konularında 5 yıl önce çalışmaya başladığını ifade etti. BUTEKOM'un birçok proje tecrübesi bulunduğu da sözlerine ekleyen Özsoy, bu konuda AB Girişimciliği Destek Ödülleri'nde temiz üretim projesi ile AB'de dereceye girdiklerini sözlerine ekledi.

TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Canpolat ise konuşmasında sürdürülebilirlik konusunun TTTSD'nin gündeminde önemli bir yer aldığını ve geçtiğimiz yıl Aralık ayında "Turkish Green Textile” logosunun tescillendiğini belirtti.

Inditex'den Murat Akkun'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, H&M Firması'ndan Çağdaş Doğru, H&M'in sürdürülebilirlik politikasından ve 21 marka ile birlikte gerçekleştirdikleri "Road Map To Zero” programı hakkında bilgiler verdi. Doğru, "Bu gibi konular Çin ve Amerika'da doğrudan devlet politikası olarak gündeme geliyor, ancak ülkemizde ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

Levi's Firması'ndan Yener Esen, sürdürülebilirlik ve tedarik zinciri hakkında açıklama yaptıktan sonra "Road Map To Zero” çalışma sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

2020 YILINA KADAR SIFIR DEŞARJ HEDEFLENİYOR

Tehlikeli Kimyasalların Sıfır Deşarjı, tekstil ve ayakkabı sektöründe büyük marka ve tedarikçilerin 2011 yılında başlattıkları ve ortaklaşa hareket ettikleri bir programdır. Programda, yol haritasının belirlenmesi ve tespit edilen adımlarla 2020 yılında kadar tehlikeli atıkların sıfır deşarjı hedefleniyor.

İlgili Fotoğraflar