OİB TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 2. AR-GE PROJE PAZARI VE OTOMOTİV KOMPONENT TASARIM YARIŞMASI, İLK GÜNÜNDE ÖNEMLİ İSİMLERİ AĞIRLADI…

18.04.2013


- YÖNETİM GURUSU TOM KELLY, İNOVASYON KONUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ…

- ÜNLÜ ŞAİR VE DÜŞÜNÜR SUNAY AKIN, SÖYLEŞİSİYLE KATILIMCILARA UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI…

BURSA- Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) 2012 yılında Türkiye'nin tasarım ve inovasyondaki gücünü artırmak amacıyla başlattığı bu yıl ikincisi düzenlenen "OİB Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması" kapsamında ‘10 İnovasyon Emri' kitabı yazarı Tom Kelly katılımcılarla buluştu.

Dünya devi marka ve şirketlerle çalışmalar yürüten, "10 İnovasyon Emri" kitabının yazarı, ünlü yönetim gurusu Tom Kelly, yaratmanın inovasyon gücü ile bir araya gelişini ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

İnovasyon konusunda her zaman gelişim kaydedilmesi gerektiğini, dünyada ilk sırada yer almanın inovasyondan ödün verilmesi anlamına gelmediğini söyleyen Tom Kelly, tasarım sürecinde tekniğin, insanın ve ürünün başarılı olma ihtimalinin hesaba katılmasını gerektiğini söyledi.

İnovasyon sürecinde dikkate alınması gereken noktaları katılımcılarla paylaşan Kelly, "Müşterilerle empati kurulması ve ne istediklerinin iyi saptanması çok önemli. Diğer yandan da denemeler yapmaktan ve istediğiniz sonuca ulaşamamaktan dolayı umudunuzu yitirmeyin. Örneği İngiliz James Dyson's en uygun elektrik süpürgesini üretmek için 5128 başarısız deneme yaptı; ama şimdi İngiltere'nin en önemli zenginlerinden biridir. Son olarak da işletmenizde öğrenme yapısı oluşturun. Çalışanlarınız hem öğrenci hem öğretmen olsun” şeklinde konuştu.

OİB, ÜNLÜ İSİM SUNAY AKIN'I AĞIRLADI

OİB Türkiye Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması ünlü Şair, Düşünür ve Koleksiyoner Sunay Akın'ı da katılımcılarla buluşturdu. İstanbul'da kurduğu oyuncak müzesi ile herkesin geçmişteki anılarını bir çatı altında toplayan Sunay Akın, "Oyuncak Müzesi demek sadece oyuncakların olduğu yer demek değildir. Her oyuncağın farklı hikâyeleri var” dedi.

100 km hıza ulaşan ilk aracın oyuncağının açık artırmasına katıldığını söyleyen Akın, "Üzerinde Paris, Roma gibi şehirlerle birlikte İstanbul'un da adının yazdığı bu oyuncak araba, gerçek bir araba parasına satıldı. Ben de uzun uğraşlar sonucu yine oyuncağı bir araba parasına müzeye kazandırdım. Üzerinde İstanbul yazan o arabanın yerinin İstanbul Oyuncak Müzesi olacağını düşündüm” ifadelerini kullandı.

Geçmişten günümüze Türkiye'den ve Dünya'dan otomotiv sektörü özelinde tasarım ve tasarımcı hikayeleri anlatan Sunay Akın, canlı ve farklı üslubuyla birleştirdiği teatral ve tarihi zenginliğe sahip anlatımıyla, izleyicileri hem düşündürdü hem eğlendirdi. Söyleşisinde, tarihten verdiği örneklerle tasarım yapma, tasarımcı yetiştirme konusunda anekdotlara yer veren Sunay Akın, tasarımcı yetiştirmek için kültür ve bilginin önemine vurgu yaptı. Katılımcıları, geçmişten günümüz, tasarım ürünleri ve tasarımcıların tarihin raflarında gizli kalmış hikayelerini görsel zengin sunumuyla birleştirerek keyifli bir söyleşi ile bilgilendirerek etkinliğe farklı bir tat kattı.

OİB Türkiye Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nın ilk gününde ayrıca Prof. Dr. Alpay Er'in moderatörlüğünde Murat Armağan, Gökhan Akış ve Sedat Öztürk'ün katıldığı panelle otomotiv sektöründe tasarımın önemi başta olmak üzere, otomobillerin dış görünümlerinin bir trend anlayışı olup olmadığı ve yerli otomobil konusunda fikirlerini katılımcılara aktardılar.

İlgili Fotoğraflar