SANAYİCİ, OTOMOTİVDE KATMA DEĞERİ ARTIRACAK PROJELERE TALİP

 18 Nisan 2014

OİB, tasarımcı ve sanayiciyi "Ar-Ge Proje Pazarı”nda buluşturdu

Otomotiv endüstrisinde Türkiye'yi 2023'e taşıyacak inovatif, katma değeri yüksek tasarım ve projeler 3. kez düzenlenen ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda oluşturulan ‘Buyer Market'te ana ve yan sanayi firmaları ile buluştu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, "Otomotiv endüstrisine ivme kazandıracak yenilikçi projelere tüm sektörümüzün sahip çıkmasını istiyoruz. Bugün oluşturduğumuz pazarda bunu amaçladık ve hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), 3. kez düzenlediği ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nın ikinci gün etkinliklerinde oluşturulan ‘Buyer Market'e otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayicileri ilgi gösterdi. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, önceki yarışmalarda da başarılı bazı projelerin hayata geçebilmesi için çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak, "Amacımız inovatif, katma değer artırıcı projeleri otomotiv endüstrimize kazandırmak. Bugün de bu yöndeki girişimler yarışmamızın ne kadar doğru bir etkinlik olduğunu gösterdi” dedi.

OİB'in organizasyonu, Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinatörlüğünde gerçekleşen ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nın ikinci gün etkinliklerinde Almanya'nın bilim ve teknoloji üretim merkezi olarak öne çıkan Fraunhofer Enstitüsü'nde Ar-Ge teknoloji ve strateji danışmanlık projelerini yöneten Mehmet Kürümlüoğlu, AB'deki Ar-Ge projeleri süreçlerini anlatarak sektör temsilcilerine ve tasarımcılara yol gösterdi.

Yarışmanın en önemli etkinliği arasında yer alan Buyer Market'e katılan otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayi temsilcileri ise projeleri sergilenen yarışmacılarla bire bir görüşmeler yaptılar.

Araçlara çevreci, güvenli projeler

Yarışmada derece alarak öne çıkan ve ilgi çeken yakıtta hem ekonomik hem çevreci ‘Çift yakıtlı gaz enjektör dizaynı ve imalatı', güvenlikle ilgili ‘Bir darbe sönümleyici parçasında darbe emiliminin kanallar ile tetiklenmesi', tehlikeli anlarda aracın durma mesafesini daha da azaltacak ‘Mr. Amortisör entegrasyonlu anti blokaj fren sistemi', araçların daha sessiz olmasını sağlayacak ‘Otomotiv sektörü için mikro ve nano dokusuz yüzey teknolojisi ile çok katmanlı gürültü emici tekstil yüzeyi geliştirmesi' gibi projeler sanayicilerin dikkatini çekti.

Hedefe ulaşıldı

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisinde hedefleri yakalayabilmek için inovatif olmaları gernektiğinin altını çizerek, "Sektörümüze yenilikçilik anlamında yön vermesini hedeflediğimiz yarışmamızda birçok inovatif ve başarılı projenin gençlerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından tasarlandığını gördük. Bu bize umut verdi. Ana ve yan sanayimiz de geçtiğimiz yıllardaki gibi bazı projelere özel ilgi göstererek bunların hayata geçmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Etkinliğin Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ise gençlere seslenerek, "Etkinliklerde çok değerli konuşmacıları dinyeyerek onlardan feyz almanızı istiyoruz. Farklı düşünün, kendinizi farklı kılın. Yeniliklere açık olun” şeklinde konuştu.

İlgili Fotoğraflar