TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ, “AR-GE PROJE PAZARI”NDA BELİRLENECEK
31 Ocak 2012
BURSA - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) organizatörlüğünde bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek olan ve farklı sektörler için de rol model teşkil eden "Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi” 2-3 Şubat tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlıyor. Yurtiçi ve yurtdışından akademisyen ve araştırmacılarla, sanayici ve sektör temsilcileri bir araya getirecek zirvenin, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde yeni ufuklar açması bekleniyor.
Tekstil sektörünün Türkiye ve dünyadaki durumunun alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alınacağı zirvede, taşıt tekstilleri, koruyucu tekstiller, inşaat tekstilleri, filtrasyon ve genel tekstiller konuları detaylarıyla ele alınacak.
UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Her yıl biraz daha gelişerek ve profesyonelleşerek ilerliyoruz. Etkinliğimiz artık rol model alınıyor. Proje Pazarı Zirvesi'ne, sanayiciler, ihracatçılar, akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2500 kişi katılacak” dedi.
2 BİN 500 KATILIMCI BEKLENİYOR
Ulusal ve uluslararası düzeyde 2500'ü aşkın katılımcının bulaşacağı zirve, UTİB ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) ortaklığında, Ekonomi Bakanlığı, TİM, TÜBİTAK, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi, Aachen Teknik Üniversitesi, İsviçre Federal Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarları ve Güney Kore Tekstil Geliştirme Enstitüsü'nün işbirliğinde düzenleniyor.
Yurtiçinden 160, yurt dışından ise 43 akademisyen ve araştırmacının projelerinin sektöre sunulacağı zirvede, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek eğitim, konferans ve kariyer saatleriyle de sektörün nabzı tutulacak.
2009 yılında 67 projeden 7'sinin, 2010'da 81 projeden 10'unun, 2011'de ise 144 projeden 20'sinin sanayide uygulamaya geçtiği zirvelerde, bu yıl 233 projeden 40'ının sanayide ortaklığa dönüşmesi hedefleniyor.