TÜRKİYE'NİN TEK KUMAŞ VE AKSESUARLARI FUARI TEXBRİDGE'İN GELECEĞİ İÇİN FİKİR ALIŞVERİŞİ

13 MAYIS 2012

Texbridge'de hedef; 5 yıl içinde alanında dünyanın en saygın fuarları arasında yer almak…


Türkiye'nin kumaş ve tekstil aksesuarları alanındaki tek fuarı olan Texbridge İstanbul Kumaş ve Aksesuarları Fuarı'nın 5 yıl içinde dünyanın en saygın kumaş fuarlarından biri haline sürdürülebilir şekilde getirilebilmesi amacıyla Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından ‘Texbridge Çalıştayı' düzenlendi.

Sektörün üst düzey yöneticileri, firma sahipleri, devlet temsilcileri, birlik başkanları ve dernek başkanlarının katıldığı Çalıştay İstanbul WOW Otel'de gerçekleştirildi.

Çalıştay'da Türkiye'nin; tekstil ve hammaddeleri sektöründe 2023 İhracat Stratejisi ile belirlenen hedeflere ulaşılmasını desteklemek, en fazla ihracat yapan ilk 5 ülke arasına girebilmesi sağlamak ve dünya tekstil piyasasında kendi markalarıyla güçlü, saygın ve kalıcı bir yer alma amacını desteklemek adına karşılıklı görüş ve önerilerle yapılabilecekler ele alındı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Emekli Müsteşar Yardımcısı Niyaz İlter'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantın açılışında söz alan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 10 yıllık aranın ardından Ekim 2011'de ilki ve bu yıl 31 Ekim'de üçüncüsü gerçekleştirilecek olan fuarın, Türkiye ile Asya ve Avrupa arasında bir tekstil köprüsü olacağını söyledi.

Fuarlarımızda ne kadar güçlü olursak, sektörde de o kadar güçlü oluruz

Fuar öncesi gerçekleştirilen Çalıştay'ın stratejik yol haritalarının hazırlanmasında önemli bir basamak olacağını aktaran Burkay, mükemmel bir fuar organizasyonunun nasıl olacağı hakkında önemli fikirler elde ettiklerini ifade etti. Burkay sözlerine şöyle devam etti:

"Ailemizden sonra gelen en önemli şey işimiz ve işimizle ilgili çok önemli alanlardan biri de fuarlar. Bu noktada ortaya koyacağımız fikir ve projelerin şekillenmesinde bu tür toplantılar son derece gerekli. Fuarlarımızda ne kadar güçlü olursak, sektörümüzde de o kadar güçlü oluruz ki bu da ancak firmalarımızın fuarlara olan inancı ve katkısıyla mümkün.

Tekstil sektörü ihracatının yüzde 60-65'ini oluşturan kumaş sektöründe uluslararası boyutta bir fuara sahip olmamamız büyük bir eksiklikti. Dünyada bu alandaki başarılı uygulamaları Texbridge'de hayata geçirmeliyiz.”

Uygulanabilir somut sonuç ve önerilerle Texbridge Fuarı'nın gelecek stratejisine ilişkin koyulan hedefin tartışıldığı toplantıda, bu hedefe ulaşabilmek için sektörün güçlü yönleri, zayıf yönleri ve gelecek başarısı için öneriler sektör paydaşlarının görüşleri ile dile getirildi.

Toplantının son bölümünde çeşitli konu başlıklarında oluşturulan çalışma grupları genel değerlendirmelerini katılımcılara sundu.

İlgili Fotoğraflar