UHKİB'İN 2014 YILI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI


Üyelerinin küresel rekabetin gereklerine göre donanım sahibi olmasını hedefleyen Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), "Eğitim seferberliği yılı” ilan ettiği 2014 yılında, yaklaşık 1200 kişiye farklı konularda eğitim verdi.

UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, "Uluslararası rekabetin şartları ağırlaştıkça, mevcut pazarlarını korumak ve gelişimini artırmak zorlaşıyor. Üyelerimizi bu rekabete hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Dünya pazarlarında rekabet, Ar-Ge, inovasyon, moda ve marka başlıkları üzerinden gittikçe zorlaşırken; ihracatçıların, ürün gamlarının yanı sıra firma ve kişisel gelişimleri de fark yaratıyor. Bu noktadan hareketle, üyelerinin çağın gereklerine göre donanım sahibi olmasını isteyen Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), "Eğitim seferberliği yılı” ilan ettiği 2014 yılında, 41 farklı alanda yaklaşık 1200 üyesine eğitim seminerleri verdi. UHKİB, eğitimler ile firmaların ve çalışanların dünyadaki gelişmelere göre adapte olabilmeleri, sektörün daha etkin yönlendirilebilmesi ve ihracatın daha yetkin insan kaynağı ile artırılabilmesini hedefliyor.

"Küresel rekabete hazırlıyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, Türkiye ve dünyada yaşanan değişim ve dönüşüm sonrasında; yetişmiş eleman gücüne olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığına vurgu yaptı ve "Uluslararası rekabetin şartları ağırlaştıkça, mevcut pazarlarını korumak ve gelişimini artırmak zorlaşıyor. Üyelerimizi bu rekabete hazırlamaya çalışıyoruz” dedi. Şankaya, 41 farklı eğitim programı içinde, dünyanın ünlü moda okullarının biri olan Central Saint Martins hocalarının da yer aldığı programlar olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde de benzer eğitim çalışmalarını çeşitlendirerek sürdüreceklerini açıklayan Şankaya, " Ülkemizin hedefleri olduğu gibi sektörümüzün de hedefleri var ve biz bu hedeflere ulaşma yolunda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Firmaların gelişimi yanı sıra, personellerin, bütçe oluşturmaktan tutun, insan ilişkilerine; ulusal finansal raporlama tekniklerinden, tedarik zinciri yönetimine kadar, A'dan Z'ye her alanda donanım sahibi olması, sektörümüze ve dolayısıyla ülkemize büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Eğitim programlarından bazı başlıklar

-Farklı Kuşaklarla Çalışmak

-Çatışma Yönetimi

-Mülakat Teknikleri

-Yalın Yönetim ve Yalın Liderlik

-Yalın Üretim Teknikleri

-Maliyetlendirme ve Fiyatlandırma

-Finansal Yönetim ve Mali Tablolar Analizi

-Maliyet Muhasebesi

-Uluslararası Finansal Raporlama

-Tedarik Zinciri Yönetimi

İlgili Fotoğraflar