ULUDAĞ MEYVE SEBZE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ NİN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

28.04.2011

BURSA - Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu, "Ülkemizin en önemli ihracat kalemleri arasında yer alan sektörümüzün en önemli sorunu, ihracat desteklerinden ve devlet teşviklerinden yeterince yararlanamamamız” dedi.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), 2010 yılı Olağan Mali Genel Kurul'u Yönetim Kurulu üyeleri ve Birlik üyesi sanayici ve işadamlarının katılımıyla yapıldı.

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nde (UİB) gerçekleşen Mali Genel Kurul'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra oluşturulan Divan Kurulu Başkanlığına Mustafa Köse, katip üyeliklerine ise Mümin Akgün ve Erdoğan Göztepe seçildi.

Yönetim Kurulu Çalışma Raporu'nun okunması, bilanço gelir-gider hesaplarının görüşülmesi onaylanmasının ardından Genel Kurul'da, Denetim Kurulu Raporu'nun okunması ve görüşülmesi ile Yönetim ve Denetim kurullarının ibraları gerçekleştirildi. Müteakip yıl bütçe ve iş programlarının görüşülmesi ve oylanmasının ardından dilekler kısmında söz alan UMMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu, Türkiye'nin en önemli ihracat kalemleri arasında yer alan meyve sebze mamulleri sektörünün en önemli sorununun, ihracat destekleri ve teşviklerden yeterince yararlanamamak olduğunu söyledi.

3-4 MİLYON GİBİ BİR NÜFUSA HİTAP EDİYORUZ

Sektörün 6 milyar kilo ürünü çiftçiden alarak işlediğini ardından da ihracatını gerçekleştirerek ülke ekonomisine ciddi katma değer yarattığını vurgulayan Gençoğlu, "Uygulanacak doğru politikalarla tarım ihracatının da en az otomotiv ve tekstil kadar önemli noktalara ulaşabileceğini biliyoruz. Yüzde 100 katma değerle, yüzbinlerce çiftçi ve ailesine geçim imkanı sağlayan, yaklaşık 250 bin çalışanı, binlerce mühendisi ve birçok alandaki tedarikçileriyle 3-4 milyon gibi bir nüfusa hitap ediyoruz” dedi.

HAVA ŞARTLARI TAMAM, SIRA DÖVİZ KURLARINDA…

20-25 milyar dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv ve tekstil gibi sektörlerin bir o kadar da ithalat yaptığını hatırlatan Gençoğlu, hiçbir ithalatı olmayan sektör için en önemli olguların başında hava şartları ve döviz kurları olduğunu aktardı. Hava koşullarının şu an için istenilen düzeyde seyrettiğini, bunun dışında döviz kurları konusunda Merkez Bankası ve hükümet yetkililerinden gerekli destekleri beklediklerini dile getiren UMMSİB Başkanı Gençoğlu, "Tüm dünyada gelişen ve gelişmekte olan ülkeler tarıma ve tarımsal sanayiye yatırım yapıyor, en büyük destekleri sağlamaya devam ediyorlar. Bu sektörün ölmemesi, 3-4 milyon insanımızın açıkta kalmaması için önlemler geç kalınmadan alınmalıdır” diye konuştu.

Mali Genel Kurul'da Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından gönderilen kutlama mesajı da Yönetim Kurulu üyeleri ile sektör temsilcilerine okundu.

İlgili Fotoğraflar